A MINIGOLF SZABÁLYAI

A MINIGOLF SZABÁLYAI

(Általános játékszabályok)

  1. A játékot a kijelölt elütõhelyrõl kell kezdeni, és a labdát maximum 6 ütésbõl a lyukba kell juttatni.
  2. Az eredménylapra fel kell írni, hogy az adott pályán mennyi ütésbõl sikerült a lyukba juttatni a labdát. Amennyiben a 6. ütéssel sem sikerült teljesíteni a pályát, a játékos eredménylapjára 7 pontot kell felírni. A játék gyõztese az a játékos, aki a 18 pályán összesen a legkevesebb pontot éri el.
  3. Azt a labdát, amely nem jutott át a pálya két oldalán jelölt határvonalon, ismét az elütõhelyre kell tenni. Amelyik a határvonalon áthaladt, onnan kell továbbütni, ahol megállt. Az emelkedõs pályákon nincs jelölve határvonal, ezeken minden ütést az elütõhelyrõl kell elvégezni.
  4. Az emelkedõs pályákra tilos rálépni, azokon csak az elütõhelyrõl végezhetõ el ütés. A pályán lévõ akadályokra rálépni nem szabad. Mozgásban lévõ labdát nem szabad elütni, mert ezzel a pálya borítása sérülhet. A játékból kizárható az, aki ezeket a szabályokat nem tartja be, mivel ezzel kárt tehet a pályákban.
  5. Ha a labda a pálya széléhez közel áll meg, akkor merõleges irányban 20 cm-re beljebb helyezhetõ, és a játékot onnan lehet folytatni. Amennyiben a labda az akadály elõtt vagy mögött áll meg, az akadálytól 50 cm-re tehetõ a pálya szélével párhuzamosan.
  6. Ha a labda kipattan a pályáról, miután áthaladt a pálya szélén jelzett határvonalon az elhagyás helyén a pálya szélétõl 20 cm-re kell azt visszahelyezni, és onnan lehet folytatni a játékot.
  7. A játék során többféle labda is használható, viszont minden pályát azzal a labdával kell végigjátszani, amellyel a kezdõütést elvégeztük.
Category : Játékszabályok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük